Behandeling:

De behandeling bestaat uit een combinatie van manuele behandeltechnieken en specifieke oefeningen die uw herstel ondersteunen en versnellen. Manuele behandeltechnieken richten zich op verbeteren van de soepelheid van uw gewrichten en spieren. Gewrichten kunnen worden behandeld met manipulaties, mobilisaties of tractietechnieken. Spieren en bindweefsel kunnen worden behandeld met triggerpointherapie, dry-needling en weke delen mobilisaties.

Tijdens de behandeling krijgt u uitleg welke oefeningen voor u van toepassing zijn. Deze oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de ondersteunende functie van uw spieren (stabiliteit) en het bijsturen van uw bewegingspatronen (coördinatie). Tot slot krijgt u uitleg hoe u terugkerende dagelijkse houdingen en bewegingen kunt aanpassen zodat u minder risico loopt dat klachten op termijn weer terugkeren.

Een typische behandeltraject bestaat, afhankelijk van de aard van de klachten, uit een intensieve fase van 4 a 6 behandelingen. Tijdens deze fase ligt de nadruk op manuele behandeltechnieken om uw pijnklachten zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Daarna volgt de fase waarin de behandelintervallen groter worden en de nadruk ligt op oefeningen die veelal thuis kunnen worden uitgevoerd. In deze fase kunnen normale dagelijkse activiteiten weer worden hervat. In bepaalde gevallen is het nodig om uw lichaam met een periodiek behandeling te ondersteunen. Naast alle oefeningen en adviezen helpt dit de kans te verkleinen dat klachten op termijn weer terugkomen.