Klachten ten gevolge van een hernia

Beklemde zenuw
Een hernia is een uitpuiling van een tussenwervelschijf. In sommige gevallen drukt deze uitpuiling op een zenuwwortel, waardoor de zenuw beklemd raakt. Omdat de zenuw naar het been loopt uit een hernia zich vaak in hevige pijn in het (onder)been, tintelingen, doofheid en soms zelfs krachtverlies. Met name mensen die veel zitten, autorijden of veel voorover bukken lopen een verhoogd risico op een hernia.

Hernia’s worden meestal niet geopereerd
Vroeger werden hernia’s vrij snel geopereerd. Inmiddels is bekend dat meer dan 90% van de patiënten binnen 3 tot 6 maanden spontaan hersteld, mits de rug de kans krijgt om te herstellen. Dit spontane herstel kan zeer goed ondersteund worden met onze aanpak.

Is het een hernia of niet?
De eerste stap is om duidelijk vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een hernia. Want niet elke uitstralingspijn in het been wordt door een beklemde zenuw veroorzaakt. Indien het wel een hernia betreft zullen wij een inschatting maken of de klachten door ons behandeld kunnen worden, of dusdanig ernstig zijn dat een doorverwijzing voor verder onderzoek nodig is.

Ondersteunen en bespoedigen van natuurlijk herstel
Wij beschikken over verschillende behandeltechnieken om het herstel van de hernia te bevorderen. Daarnaast geven we een duidelijke uitleg over welke houdingen en activiteiten u beter kunt vermijden en wat u zelf kunt doen om bij te dragen aan het herstel. Gecombineerd met oefeningen om uw rug weer sterk te maken en een beetje geduld, is deze benadering al voor zeer veel patiënten succesvol gebleken.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN