Heupklachten

Heupartrose
Er is vaak verwarring wat precies onder heupklachten wordt verstaan. Daadwerkelijk heupgewrichtsklachten ontstaan vaak op latere leeftijd als gevolg van artrose. De pijn treedt met name op tijdens lopen en wordt gevoeld in de lies- en bilstreek uitstralend naar het bovenbeen en de knie. Indien de artrose nog niet te aanzienlijk is kunnen wij met specifieke behandeltechnieken en oefeningen de klachten vaak aanzienlijk verminderen.

Niet altijd een slijmbeursontsteking
Op middelbare en jongere leeftijd kunnen pijnklachten aan de buitenzijde van de heup ontstaan die vaak als een slijmbeursontsteking worden afgedaan. Soms kan dit het geval zijn, maar veel vaker ontstaan de klachten door afwijkende bewegingen in de lage rug, het bekken of de knieën. De pijn rondom de heup is dan een gevolg van en niet de primaire oorzaak van uw klachten. Om tot een succesvolle behandeling te komen is een uitgebreid onderzoek nodig van uw gehele bewegingsgestel. Precies daarin zijn wij de specialisten. Na dit onderzoek hebben we een goed beeld waar uw “zwakke bewegingsschakels” zich bevinden.

De behandeling; persoonlijk maatwerk
Ondanks dat heupklachten vaak erg op elkaar kunnen lijken is de behandeling persoonlijk maatwerk. De bevindingen vanuit ons onderzoek zijn daarin bepalend. De aanpak is vaak een combinatie van een hands-on behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken die uw gewrichten soepeler laten bewegen en uw spieren beter in balans brengen. Aanvullend zijn oefeningen, die u vaak prima thuis kunt doen, noodzakelijk om uw herstel te ondersteunen en te zorgen dat klachten niet snel weer terugkomen.