Ischias

Ischias is een symptoom, geen aandoening
Met ischias wordt een uitstralende pijn in het been aangeduid. Strikt genomen is ischias een ontsteking van de ischias zenuw, maar de term wordt veel breder gebruikt. Zo kan een hernia tot ischias pijn leiden, maar ook een blokkade van het bekkengewricht en nog verschillende andere aandoeningen. De eerste stap is dus om zorgvuldig vast te stellen wat de oorzaak van de ischias pijn is.

Meestal geen beklemde zenuw
In veruit de meeste gevallen is er bij ischias geen sprake van een echte zenuwbeklemming. Door het testen van de reflexen, de spierkracht en het gevoel in de benen is meestal duidelijk vast te stellen of er sprake is van een hernia of niet. Wanneer een hernia is uitgesloten kunnen we met behulp van een uitgebreid bewegingsonderzoek bepalen waardoor de klachten dan wèl door veroorzaakt worden. Afhankelijk van de feitelijke oorzaak bepalen we welke aanpak de grootste kans op succes zal hebben.

Behandeling en corrigerende oefeningen zijn effectief
De behandeling zal meestal bestaan uit het corrigeren van blokkades in de rug en het bekken en verschillende technieken gericht op spieren en bindweefsel. Daarnaast zijn bijna altijd specifieke oefeningen nodig om de rug te versterken en normale bewegingspatronen te herstellen. Met deze aanpak zijn de meeste ischias klachten zeer goed te behandelen.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN