Nekklachten

Gewrichts- en spierprobleem
Pijnklachten in de nek worden veroorzaakt door een verstoorde balans in het spier- en gewrichtsstelsel van uw nek, bovenrug en schouders. Het is dus niet 1 aanhechting of spier die het probleem is zoals we vaak horen. Die verstoorde balans wordt vaak veroorzaakt door een slechte of eenzijdige houding. De houdingen achter de computer of boven de tablet of telefoon zijn hiervan bekende voorbeelden.

Stijve gewrichten en verkorte of verzwakte spieren
Wat betreft de spieren houdt de verstoorde balans in dat bepaalde spiergroepen zich verkorten terwijl juist andere spiergroepen zijn verzwakt. Daarnaast ontwikkelen zich stijve gebieden in de nek en bovenrug, waardoor uw dagelijkse bewegingen stroever of ongemakkelijker gaan verlopen. Deze onbalans in het gewrichten- en spierstelsel is vaak al langer aanwezig, maar leidt op een bepaald moment tot daadwerkelijke pijnklachten. Pijn is dan het laatste noodsignaal waarmee het lichaam duidelijk maakt dat het niet meer kan compenseren voor een al langer bestaande onbalans.

Behandeling en ondersteunende oefeningen
Met alleen houdingsadviezen of pijnstilling kunnen klachten vaak niet worden opgelost. Eerst zullen bepaalde bewegingsknelpunten in uw rug en nek moeten worden behandeld. Wij hebben hiervoor verschillende technieken tot onze beschikking die aangepast worden op uw lichamelijk gesteldheid. Als u na een paar behandelingen uw gewrichten soepeler gaan bewegen en spieren beter gaan ontspannen krijgt u ondersteunende oefeningen, die uw herstelproces ondersteunen. Als u lichaam weer beter in balans is kunt u zelf weer op een natuurlijk manier uw houding aanpassen en dagelijkse bewegingen vanzelfsprekender uitvoeren.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN