Start2Tri Zutphen

Ivar Schenk is al sinds een aantal jaren bezig met (cross-) triathlon. Hierbij worden de disciplines zwemmen, mountainbiken en hardlopen met elkaar gecombineerd. Dit jaar doet hij met twee triathlon evenementen mee in Namen en op Ameland.

“Rug-APK” loont

Rug- en nekklachten zijn voor veel mensen een terugkerend ongemak. Dit heeft vaak te maken met ongunstige houdings- en bewegingsgewoonten. Denk hierbij aan het vele zittend werk wat we tegenwoordig doen, de ondermaatse dagelijkse bewegingsafwisseling, maar ook zwaardere lichamelijke arbeid kan sneller tot overbelasting van gewrichten en spieren in de nek en rug leiden.

Nieuwe collega!

Begin juni krijgen wij een nieuwe collega. Rebecca Berry zal dan ons team van chiropractoren komen versterken.

City Hanzeloop Zutphen

Op 10 juni j.l heeft onder zomerse omstandigheden de City Hanzeloop Zutphen plaatsgevonden. Voor het tweede jaar op rij sponsorde onze praktijk de 10 kilometer Business Run.

Nekpijn voorkomen

Pijn aan de nek is een veelvoorkomende klacht, soms is het kortstondig en snel voorbijgaand; een andere keer kan het een terugkomende of langdurige klacht zijn. Hoe dan ook, een stijve en zeurende nek kan behoorlijk irritant zijn en daar wil je van af. Hier volgen een aantal belangrijke oorzaken voor nekklachten:

Rugvriendelijk op reis

Hoera, de vakantie staat weer voor de deur. Even een paar weken niets doen en lekker genieten. Omdat heel veel (rug)klachten voor een deel veroorzaakt worden door onze dagelijkse belasting op het werk is de vakantie meestal een periode van weinig problemen. Al gaat die vlieger niet altijd op. Want lange reizen brengen andere risico’s met zich mee.

Nieuw adres!

Per maandag 14 mei zijn wij met onze praktijk gevestigd in “het Emerhuys” aan de Piet Heinstraat 5 te Zutphen.

Pijnlijke heup en slijmbeursontsteking.

Regelmatig zien wij mensen in de praktijk met klachten aan de heupen. De pijn zit meestal langs de zijkant van de heup, met name bij lopen en erop liggen. Vaak hebben is de diagnose “slijmbeursontsteking” (of bursitis) gevallen. Hoewel dit op zich niet incorrect hoeft te zijn is het belangrijk om te achterhalen waarom die slijmbeurs is gaan ontsteken. Want daar ligt namelijk de sleutel tot de oplossing.

Spanningshoofdpijn; vaak een onnodige kopzorg!

Schrik niet, 1 op de 5 Nederlanders heeft wekelijks last van hoofdpijn. Hoewel er veel verschillende vormen van hoofdpijn zijn, is spanningshoofdpijn de meest voorkomende soort. Een zorgvuldige beoordeling en gerichte behandeling van uw nek kan helpen uw klachten snel en blijvend te verminderen.

Top tips bij spit

Rugklachten liggen altijd op de loer, bij een ongelukkige beweging kan het er soms zomaar ineens inschieten. In onze praktijk merken we vaak dat mensen eigenlijk niet goed weten wat ze op dat moment moeten doen en dat is jammer omdat de juiste maatregelen de schade flink kunnen beperken. In dit stukje zetten we een paar belangrijke tips op een rijtje.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • >>
  • Laatste
  • LAATSTE NIEUWS
    ARCHIEVEN