Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kenmerkt zich door een zeurend “bandgevoel” om het hoofd die een aantal uren of soms dagen kan aanhouden. De hoofdpijn kan gepaard gaan met klachten in de nek, vaak net onder de hoofdrand.

Oorzaken van spanningshoofdpijn
Veel mensen denken dat de naam spanningshoofdpijn betekent dat er een bepaalde emotionele spanning ten grondslag ligt aan de klachten. Uiteraard kan dan het geval zijn, maar het is met name spanning in de spieren en gewrichten van de nek die aanleiding geeft tot de hoofdpijn. Verkorte spieren of spierknoopjes (triggerpoints) en stugge nekwervelgewrichten kunnen irritatie en uitstralingspijn naar het hoofd geven. Vaak wordt paracetamol gebruikt om de klachten te onderdrukken, maar bij regelmatig gebruik kan dit de klachten juist in de hand werken.

De behandeling
De chiropractische behandeling richt zich op het verbeteren van de spier- en gewrichtsfunctie in uw nek. Daarnaast zullen oefeningen worden geadviseerd die uw houding verbeteren en waarmee u de soepelheid van uw spieren en gewrichten in stand kunt houden. Vaak is het nodig om een betere balans te krijgen in uw dagelijkse activiteiten en uw lichamelijke “weerbaarheid” te verbeteren door met regelmaat te sporten.

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN