Sportblessures

Alles draait om beweging
Bij sport draait alles om beweging. Net als bij chiropractie! Daarom spreekt het voor zich dat chiropractie zeer veel te bieden heeft op het gebied van blessure herstel en blessure preventie. Bij veel buitenlandse topsporters en sportteams is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld dat chiropractoren onderdeel van het medische team zijn. Helaas lopen we in Nederland op dit gebied nog ver achter.

Blessures door zwakke schakels
Geblesseerd raken hoort bij sporten. Elk lichaam heeft ‘zwakke schakels’, zeker als het om amateur sporters gaat. Bij terugkerende blessures is het belangrijk de zwakke schakels zorgvuldig in kaart te brengen en aan te pakken, om nieuwe blessures te voorkomen. Let op: de zwakke schakels bevinden zich vaak niet uitsluitend op de plek waar u pijn voelt!

Betere sportprestaties door chiropractie
Bij sporters kunnen we nog een stap verder gaan dan uitsluitend het behandelen van blessures. Chiropractie kan namelijk helpen om betere prestaties neer te zetten. Want wanneer er zwakke schakels in het lichaam zitten kan het nooit voor de volle honderd procent ingezet worden.

Functional Movement Screen
Vaak zijn we er ons niet eens van bewust dat we zwakke schakels in ons lichaam zitten. Daarom gebruiken we in onze praktijk de Functional Movement Screen. Met deze testmethode kunnen we bewegingsproblemen heel nauwkeurig blootleggen, zelfs als er geen sprake is van pijnklachten. Met specifieke behandeltechnieken en oefeningen worden de zwakke schakels aangepakt. Na enkele weken kan de test herhaald worden om te zien of de problemen opgelost zijn.

Zonder zwakke schakels beweegt u veiliger en efficiënter, waardoor u bovendien betere prestaties neerzet!

IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN