Intake en onderzoek:

Tijdens uw eerste bezoek nemen wij ruim de tijd om uw klachten te bespreken. Daarnaast is het belangrijk een goed beeld te vormen van uw algemene gezondheid en uw dagelijkse houdings- en bewegingsgewoontes. Vaak schuilen er in uw dagelijkse routines oorzaken voor uw lichamelijke klachten.

Tijdens het lichamelijk onderzoek beoordelen wij u op de belangrijkste aspecten die de basis vormen voor gezond en natuurlijk bewegen. Wij kijken hierbij naar zaken zoals bewegingsvrijheid (mobiliteit), stabiliteit en bewegingcoördinatie. Tekortkomingen op deze gebieden zijn vaak de oorzaak dat mensen met problemen aan hun spieren en gewrichten worden geconfronteerd.

Na uw intake en onderzoek kunnen wij in veel gevallen aangeven wat de oorzaken van uw klachten zijn. Vervolgens krijgt u uitleg hoe de behandeling eruit gaat zien. Veelal kunnen wij na het intake en onderzoek gelijk starten met de behandeling. In sommige gevallen is het noodzakelijk om eerst bij uw huisarts aanvullende informatie in te winnen.